0:00 / 0:00

Het keukenconcept van architect Joseph Dirand by Obumex

Het keukenproject van Joseph Dirand is voor Obumex de vrucht van een jarenlange samenwerking. Obumex en de Franse architect ontwikkelden een op maat gesneden keuken waarin esthetische en functionele principes ragfijn zijn uitgelijnd. De Joseph Dirand keuken is een stijlicoon waar Obumex een unieke, beperkte en dus exclusieve serie van uitbrengt. Het concept laat zich keurig integreren en getuigt tegelijkertijd van een frisse visie.

Signature Kitchen by Glenn Sestig

Kosmopolitische keuken als hedendaagse sculptuur

Voor Glenn Sestig is de keuken de uitgesproken plek om vrienden te ontvangen. In zijn ontwerp voor Obumex was dat het uitgangspunt. Zijn keukenconcept is één groot esthetisch barmeubel, dat meteen opvalt door zijn verticaliteit.

‘Horizontale lijnen domineren de meeste hedendaagse keukenontwerpen. Wij doorbreken dat cliché met een verticaal volume, een sterk architecturaal statement. Daarin zit een volledig uitgeruste barkast verborgen,’ zegt architect Glenn Sestig. ‘Mijn sculpturale keukenontwerp zorgt voor een visuele opdeling van de open ruimte, bijvoorbeeld in stadsappartementen, lofts of penthouses.’

Grégoire de Lafforest verrast met bibliotheekconcept

Met zijn signature creatie voor Obumex ontwikkelde Grégoire de Lafforest een radicaal eigentijdse kijk op zowel de functie als de vormgeving van de keuken, die meer dan ooit een échte leefruimte is geworden. Terwijl de functionele technische elementen (toestellen, etc.) in zijn ontwerp uit het gezichtsveld verdwijnen, geeft de Lafforest net ruimschoots aandacht aan de objecten die zich als het ware vanzelf in een keuken verzamelen: decoratieve objecten, (kook)boeken, accessoires, …

De 'cuisine signature' van Bruno Moinard

De Franse interieurarchitect en Obumex herzien de keuken en beschouwen deze als een volwaardig onderdeel van het decoratief universum: het functionele krijgt een zekere elegantie, de traditionele keuken bestaat uit verschillende meubels, het dagdagelijkse wordt verrijkt met nieuwe materies.

Trouw aan zijn inspiratie speelt Bruno Moinard in op de geometrie van de lijnen, het lichtspel en de materies met textuur.

Elk element van dit meubilair heeft zijn eigen ritme waarin messing of koper en geborsteld hout elkaar afwisselen, en waarin de aangebrachte schaduwen en de natuurlijke lichtstrepen verschillende tonen creëren. Een innovatief concept, een gedurfde stijl, geraffineerd tot in de kleinste details, … dit keukenmeubilair nodigt uit om het dagdagelijkse anders te gaan beleven.

Signature Kitchen by Gilles et Boissier: een visuele compositie in marmer en hout

Met hun signature creatie voor Obumex componeren Gilles & Boissier een ravissante quatre-mains van hout, marmer, moderniteit en stijl. Het materialenspel vormt een natuurlijk evenwicht tussen robuuste onverzettelijkheid en verfijnde elegantie. De onvergankelijke klasse van de meest duurzame materialen komt helemaal tot uiting dankzij de bijna vloeibare grafische lijnen die de harmonieuze visuele composities van Gilles & Boissier typeren.

Chef at Home van Sergio Herman

In 2011 creëerde Obumex samen met sterrenchef Sergio Herman het Chef at Home keukenconcept. De keuken vormt de ideale balans tussen de typische Obumex esthetiek en de functionaliteit van een professionele keuken. Uitgerust met professionele apparaten zoals een pacojet, salamander, warmhoudlades, koellades en warmtebrug is deze keuken ontegensprekelijk de crème de la crème voor de gepassioneerde hobbykok!

De John Pawson keuken

De door Pawson ontworpen keuken was een wereldsucces van formaat en maakte Obumex op slag gerenommeerd in binnen- en buitenland. Vorm, proportie en materialen zijn de drie basisbegrippen waarop deze keuken is gebaseerd. Zijn vormgeving en architectuur typeren zich door nobele materialen, bijzondere verwerkingsmethodes en sprekende detaillering. Pawson hanteert sterke visuele eenvoud, een terugkerend ideaal, gedeeld door vele culturen op zoek naar een levenswijze verlost van excessen. Zo ontstond de Pawson keuken: krachtig en sober.

Laat je inspireren in één
van onze showrooms.

Toon alle showrooms